Stichting Hartendekens

rek.nr: NL32KNAB0731900510

Over ons

HET ONTSTAAN VAN DE HARTENDEKENS:

Het idee van de Hartendekens is ontstaan in 2014 nadat een haakster via Facebook in gesprek kwam met een alleenstaande moeder van 2 kinderen die te horen had gekregen dat ze niet lang meer te leven zou hebben.

Deze haakster wilde graag iets doen en besloot wat mensen te vragen om mee te helpen met granny's haken om 2 dekens te maken voor de 2 kinderen, zodat die een fijne deken zouden hebben in moeilijke tijden en als aandenken aan hun mama.

Het liep nogal uit de hand en binnen een paar uur waren er al bijna honderd haaksters aan de slag gegaan. Er konden dus meer dekens gemaakt worden en zo is het project Hartendekens ontstaan.

Inmiddels zijn we een stichting geworden met een grote groep haaksters, dekenmaaksters en knuffelhaaksters verspreid over heel Nederland.

We hebben vanaf september 2014 tot nu toe al meer dan 8200 unieke Hartendekens mogen en kunnen schenken.

Wij werken grotendeels via de besloten Facebookgroep "Hartendekens". Daar worden alle Hartendekens en knuffels getoond die we hebben mogen schenken en het is tevens een goede plek om tips en ervaringen te delen met andere haaksters.