Stichting Hartendekens

rek.nr: NL32KNAB0731900510

Meehaken

Wil je ook meehaken voor dit prachtige doel?

Hieronder staan een aantal richtlijnen voor het haken van de granny's en knuffels.


De kracht van Stichting Hartendekens ligt in het feit dat de dekens samengesteld worden van granny's van vele verschillende haaksters. Hierdoor wordt elke Hartendeken uniek!


Het is dus de bedoeling dat er losse granny's worden aangeleverd en geen hele dekens. De aanschaf van het garen en het verzenden van de granny's zijn voor eigen rekening van de haakster.

**************

HET GAREN:
Acryl van Zeeman (Royal) of Wibra (Saskia, alleen de gewone. De Saskia Lurex en Melange gebruiken we NIET) in de voorgeschreven kleuren. Hier is voor gekozen omdat de granny's dan ongeveer allemaal dezelfde dikte hebben.
**************************

VOORGESCHREVEN KLEUREN:
Wit en alle tinten van grijs, blauw, paars, groen, geel en rood. (Tijdelijk geen roze ivm grote voorraad) De kleuren mogen eventueel gecombineerd worden met grijs en/of wit. Dus NIET met andere kleuren. Natuurlijk mag je ook effen granny's maken. De effen grijze en witte granny's worden in bijna elke deken gebruikt en zijn dus altijd hard nodig. Het is wel erg belangrijk dat de witte granny's ook echt wit zijn. Crème of gebroken wit geeft een hele grauwe gloed. Alsof er vieze (ongewassen) granny's tussen zitten. Deze zullen dan ook niet gebruikt worden in de dekens!
Dus even samengevat, toegestane combinaties zijn:
- effen granny in een toegestane kleur (wit en alle tinten van grijs, blauw, paars, groen, geel en rood)
-  een toegestane kleur met wit
-  een toegestane kleur met grijs
-  een toegestane kleur met wit en grijs
**************************

DE MATEN:
15x15 cm of 20x20 cm.
Een handige tip is een stukje karton te knippen van 15 x 15 cm of 20 x 20 cm en daarop je granny te meten. Dan gaat het (bijna) altijd goed! Niet spannen of blokken, acryl gaat na een paar dagen weer terug naar zijn oude vorm.
**************************
DIKTE HAAKNAALD:
Vanaf maat 3 anders worden de granny's te strak en zijn ze lastig te verwerken in de dekens. Verder vrije keuze, zolang het eindresultaat maar aan de voorgeschreven maten voldoet.
**************************

HET PATROON:
Helemaal naar eigen invulling, zolang het maar een vierkantje is van 15 x 15 cm of 20 x 20 cm en aan de toegestane kleuren voldoet. Opmeten doe je door in het midden naar beneden te meten. (Dus niet hoek tot hoek maar in het midden van 2 hoeken). Een handige tip is een stukje karton te knippen van 15 x 15 cm of 20 x 20 cm en daarop je granny te meten. Dan gaat het (bijna) altijd goed! Op google en youtube vind je veel leuke patronen, gewoon even zoeken op "granny's haken".
Niet beginnen met een magische ring, de ervaring leert dat deze toch vaak los gaat in de was. Gevolg: een gat in de granny en een verdrietig kindje.
Verder graag twee of meer lossen op elke hoek, zodat de granny ook echt mooi vierkant wordt.
Nooit eindigen met een toer halve vasten, hier is met een haaknaald niet meer door te komen bij het aan elkaar haken.
Als je granny gaat "golven" haal hem dan uit en probeer een kleinere naald of een ander patroon. De golvende granny's kunnen niet mooi verwerkt worden in de Hartendekens.
**************************
HET AFHECHTEN:
Het afhechten is zeer belangrijk, anders kunnen de granny's losraken tijdens het wassen. Dus graag afhechten met een draad van min. 10 cm, heen en weer met een maasnaald.
Gelieve niet af te hechten in de laatste toer. Dit kan problemen geven bij het aan elkaar haken voor de dekens. Dus graag doorsteken naar de voorlaatste toer en dan afhechten.
***************************
EVENTUELE APPLICATIES OP DE GRANNY'S:
De applicaties mogen alleen gehaakt worden van het garen waar de granny's ook mee gehaakt worden (Royal van de Zeeman en Saskia van de Wibra). Ook willen we jullie vragen om rekening te houden met de kleurstellingen. Heb je een applicatie in meerdere kleuren, plaats deze dan op een grijze of witte granny. Zo komt de applicatie beter tot zijn recht en houden we de rust in de dekens.
**************************

Gelieve de granny's NIET te strijken of te blokken!

De granny's hoeven niet gewassen te worden (dat gebeurt na het in elkaar zetten van de dekens).

*******************

VERZENDADRES VOOR DE KNUFFELS:


Alle knuffels mogen opgestuurd worden naar Doetinchem, ongeacht in welke provincie je woont.


VERZENDADRES VOOR DE GRANNY'S:


Woon je in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht, dan mag je de granny's opsturen naar:

Stichting Hartendekens

p/a Van Hogendorpstraat 24

2751 AA  Moerkapelle


Voor de overige provincies mogen de granny's opgestuurd worden naar:

Stichting Hartendekens

Gaffeldreef 37

7006 KP  Doetinchem


De granny's graag gesorteerd op maat en kleur aanleveren en svp een briefje met je naam en emailadres bijvoegen zodat we feedback kunnen geven.


*****************

KNUFFELS VOOR BIJ DE HARTENDEKEN EN VOOR DE EVENTUELE BROERTJES/ZUSJES:

-PATRONEN

Alle patronen zijn toegestaan, zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen

- MATERIAAL

Alle soorten garen zijn toegestaan. Gebreide en genaaide knuffels zijn ook welkom, zolang ze maar aan de veiligheidsvoorschriften voldoen.

-VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
*!* GEEN watten, wat wel kan: speciale knuffel vulling of inhoud van een kussen zodat het gewassen kan worden.
*!* GEEN losse (plak)oogjes, wat wel kan: veiligheidsoogjes of gehaakte ogen goed vastnaaien als ook alle andere losse onderdelen. Voor de babyknuffels graag alleen oogjes erop naaien.
*************************
'FOUTE' GRANNY'S.
Natuurlijk ontvangen wij het liefst granny's die allemaal perfect aan de voorwaarden voldoen. Maar soms zitten er toch wat granny's bij die niet gebruikt kunnen worden voor de Hartendekens.
Die granny's gooien wij natuurlijk niet weg.
Wij maken hier leuke "foute"dekens van, die we op deze groep zullen verkopen. Zo heeft iedereen kans op een unieke deken, vullen wij ons verzendkostenpotje weer aan.
Wij vragen je met nadruk niet expres 'foute' granny's te gaan haken, want de dekens voor de kinderen gaan natuurlijk voor.
*************************
BEDANKT DAT JULLIE WILLEN MEEWERKEN AAN DIT PRACHTIGE DOEL EN VEEL HAAKPLEZIER !!